recept: Sós vegyes savanyúság, Kifőzde
Sós vegyes savanyúság
(murătură)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

0,5 kg piroskáposzta,
0,5 kg zöldparadicsom,
0,5 kg húsos szőlő,
1 kisebb zeller,
néhány sárgarépa,
1 közepes karfiol,
üvegenként 1 szál tormagyökér,





A zöldségeket mosás, tisztítás után használható darabokra szedem, belerakom a befőttesüvegekbe (minél nagyobb az üveg, annál jobb lesz a savanyúság íze), felülről a tormagyökérrel leszoritom.

A felöntőlébe: literenként 2 ek durvasó (nem a bolti jódozott). Tartósitószert nem igényel, és kb. 2 hét után használható. Egész télen eláll.
Erdélyi román recept alapján (murătură), a szőlőt én varázsoltam bele, nagyon tartalmas izt ad neki.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: hordós csalamádé
 hordós vegyes savanyúság
 Misi bácsi savanyúja
 savanyú dinnye
 ecetes almapaprika

Forrás: Zoli (Sancho) receptje Borszékről.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.08.30. Utoljára frissítve: 2010.06.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 17 órája (2024-05-02 19:20:09 - 3.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez