Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
0,5 kg piroskáposzta, 0,5 kg zöldparadicsom, 0,5 kg húsos szőlő, 1 kisebb zeller, néhány sárgarépa, 1 közepes karfiol, üvegenként 1 szál tormagyökér, só |
A zöldségeket mosás, tisztítás után használható darabokra szedem, belerakom a befőttesüvegekbe (minél nagyobb az üveg, annál jobb lesz a savanyúság íze), felülről a tormagyökérrel leszoritom. A felöntőlébe: literenként 2 ek durvasó (nem a bolti jódozott). Tartósitószert nem igényel, és kb. 2 hét után használható. Egész télen eláll. Erdélyi román recept alapján (murătură), a szőlőt én varázsoltam bele, nagyon tartalmas izt ad neki. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|